Τι είναι η Κλίμακα Σύστασης Κοπράνων Μπρίστολ;

Τι είναι η Κλίμακα Σύστασης Κοπράνων Μπρίστολ;

Ανακαλύψτε τι είναι η Κλίμακα Σύστασης Κοπράνων Μπρίστολ και αντιμετωπίστε σήμερα τη δυσκοιλιότητα.

Το σχήμα, η υφή, το χρώμα και η οσμή των κοπράνων σας, σε συνδυασμό με τη συχνότητα των εντερικών κινήσεων, μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε εάν έχετε κάποιο πεπτικό πρόβλημα, όπως η δυσκοιλιότητα. Μάθετε τους διαφορετικούς τύπους κοπράνων και τι δείχνει ο κάθε ένας από αυτούς, σύμφωνα με την κλίμακα σύστασης κοπράνων Μπρίστολ.

Η κλίμακα σύστασης κοπράνων Μπρίστολ είναι μια απλή μέθοδος ταξινόμησης των κοπράνων με βάση την εικόνα τους. Η όψη και η συνοχή των κοπράνων μπορούν να μας δώσουν πολύτιμες πληροφορίες κατά τη διάγνωση της δυσκοιλιότητας και την αξιολόγηση του διαστήματος μεταξύ των κενώσεων.

Διάγραμμα κοπράνων Μπρίστολ: Τύποι κοπράνων

Το διάγραμμα κοπράνων Μπρίστολ είναι μια μέθοδος, που δημοσιεύτηκε το 1997 από την ομάδα εργασίας του Heaton.

Το διάγραμμα κοπράνων Μπρίστολ περιγράφει 7 τύπους κοπράνων, ανάλογα με το σχήμα και τη συνοχή τους:

  • Τύπος 1: Μικρά, πολύ σκληρά και διαχωρισμένα κόπρανα που είναι δύσκολο να κενωθούν.
  • Τύπος 2: Κόπρανα σε μακριά μορφή και ακανόνιστο σχήμα.
  • Τύπος 3: Κόπρανα που μοιάζουν με λουκάνικο, αλλά με ρωγμές στην επιφάνειά τους
  • Τύπος 4: Μακριά κόπρανα που μοιάζουν με φίδι, με μαλακή και λεία υφή.
  • Τύπος 5: Μικρές μαλακές μπάλες με καθορισμένες άκρες και εύκολη κένωση.
  • Τύπος 6: Μικρά μαλακά κόπρανα με ανώμαλα άκρα
  • Τύπος 7: Υγρά κόπρανα χωρίς στερεές μάζες.

Παρόλο που η κλίμακα κοπράνων Μπρίστολ είναι χρήσιμη και πρακτική, σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε άμεσα το γιατρό σας για να λάβετε μία πιο έγκυρη διάγνωση.

Πώς να αποτρέψετε τη δυσκοιλιότητα

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν δυσκοιλιότητα. Ωστόσο, σας συμβουλεύουμε να διατηρήσετε τις εντερικές σας κενώσεις και με μικρές αλλαγές στο τρόπο ζωής σας να βοηθήσετε την αντιμετώπιση της περιστασιακής δυσκοιλιότητας ακόμα και πριν την εμφάνιση της¨:

  • Αλλαγές στη διατροφή: Κάνοντας μικρές αλλαγές στη διατροφή σας , μπορείτε να ρυθμίζετε το πεπτικό σας σύστημα για να επιτύχετε ένα υγειές και τακτικό πρόγραμμα και να εμποδίσετε την περιστασιακή δυσκοιλιότητα από το να γίνει ένα δυσάρεστο πρόβλημα.
  • Σωματική Άσκηση: Πέρα από το γεγονός ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αισθάνεστε καλά και να παραμένετε σε φόρμα, σας προσφέρει διαύγεια και απελευθερώνει την ένταση, η οποία μπορεί να προκαλέσει πεπτική δυσφορία. Για πολλούς ανθρώπους, μπορεί επίσης να είναι ευεργετική για την αποφυγή της περιστασιακής δυσκοιλιότητας.
  • Άγχος: Μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας, βοηθούν επίσης στην αποφυγή της περιστασιακής δυσκοιλιότητας που προκαλείται από το άγχος και σας βοηθούν να αισθάνεστε καλά, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.